Tips voor het installeren van buitenverlichting

Tijdens de warme zomeravonden wilt u natuurlijk lang buiten kunnen zitten. Ondanks het warme weer kan het soms al vroeg donker beginnen te worden. Goede buitenverlichting aanbrengen is dan noodzakelijk. Zo kunt u elkaar blijven aankijken en tevens geeft buitenverlichting de nodige sfeer. Buitenverlichting kan ook om andere redenen noodzakelijk zijn. Buitenverlichting is ook gewoon heel handig als u bijvoorbeeld in het donker wat uit het tuinhuis moet halen. In de winter kunt u juist vanuit huis van tuinverlichting genieten en creëert het licht een gezellige winterse sfeer.

Opbouw of inbouw?

U heeft een ruimte keuze uit buitenverlichting. Een belangrijke keuze is of u gaat voor opbouwverlichting of inbouwverlichting. Opbouwverlichting bestaat uit complete lampen met een armatuur. Het design van de lampen is belangrijk en daarmee kunt u de verlichting bij de tuin of de woning laten aansluiten. Voorbeelden van opbouwverlichting zijn gevellampen, tuinpalen met verlichting erin of opbouwspots. Paalverlichting en opbouwspots kunt u meestal in de grond steken.

Ook inbouwverlichting kan goed als tuinverlichting dienen. Dit kan op allerlei manieren. Heeft u een overkapping, dan kunt u in het plafond van uw overkapping inbouwspots installeren. Wanneer u de mogelijkheid heeft is het zelfs mogelijk om in de wand inbouwverlichting in te bouwen. Populair zijn ook grondspots die in de grond worden gegraven. U heeft dan mooie sfeervolle verlichting in de grond en u ziet altijd waar u loopt.

Buitenverlichting functioneel plaatsen

Overal buitenverlichting plaatsen waar u denkt dat het mooi zal staan is meestal geen goed idee. U moet een juiste balans zien te vinden tussen voldoende verlichting met zo weinig mogelijk lampen. Hierdoor zal juist de sfeer ontstaan die u met uw buitenlampen wilt bereiken.

Een lichtplan kan u helpen om de lampen op de juiste plek te plaatsen. Hiervoor maakt u een plattegrond van uw tuin en tekent u hierop in op welke plekken u welk soort verlichting wenst.

Zo wordt een wandlamp ook daadwerkelijk bij de achterdeur en/of schuurduur gehangen voor functioneel licht en paalverlichting rondom uw terras als sfeerverlichting.

Buitenspots kunt u dan weer heel goed inzetten voor het creëren van accentverlichting, zoals het accentueren van uw vijver, een boom of beeldhouwwerk.

Wat is tuinpadverlichting?

Iedereen die wel eens in het donker door de tuin heeft gelopen, weet hoe lastig dit kan zijn. Als u een tuinpad heeft, zult u dit iin het donker al snel niet meer vinden waardoor u door bloemenperken zal lopen en risico loopt om te struikelen. Tuinpadverlichting is hier de oplossing voor. Het is functioneel licht dat u langs het tuinpad plaatst en uw veiligheid verhoogt. Tevens geeft het ook de nodige sfeer. Tuinpadverlichting is meestal uitgevoerd als tuinpaalverlichting. Aan beide kanten van het tuinpad plaatst u om de paar meter een tuinpaal voor goede verlichting in het donker en een sfeervolle uitstraling van uw tuinpad. Meestal wordt tuinpaalverlichting om de 1,5 à 2 meter geplaatst. Hou ook rekening met de symmetrie en zorg dat de palen rechts en links mooi op elkaar zijn afgestemd.

Tuinpadverlichting wordt meestal aangesloten op het stroomnet, maar veel modellen zijn tegenwoordig ook met een zonnecel uitgevoerd. Overdag vangen de lampen het zonlicht op en ‘s avonds zetten ze de energie in voor verlichting.

U kunt ook kiezen voor tuinpadverlichting met een bewegingsmelder. Zodra over het tuinpad loopt, springt de verlichting direct aan.

 

Extra sfeer met boomverlichting

Een bijzondere sfeer zult u verkrijgen met boomverlichting. Dit zijn spots die u op de grond monteert en richt naar de boom. Hierbij wordt de boom in het donker mooi verlicht en waarmee u prachtige sfeerverlichting mee krijgt. Voor een boom tot 3 meter plaatst u verlichting op een afstand van tussen de 1 en 2 meter. Bij hoge bomen rond de 9 tot 10 meter plaatste u de lamp op meer dan 4 meter van de boom.

Onderstaande tabel geeft weer welke afstand u best respecteert om uw bomen te belichten.

Ook moet u rekening houden met het kleurenpalet van de boom dat per jaargetijde wijzigt. Met een Kelvin-filter is het mogelijk om uw verlichting hierop aan te passen. Een Kelvin filter zorgt ervoor de de kleur van de spot met 400 lumen zakt waardoor een warm, oranje licht verkregen wordt. Dit is vooral aangewezen in de herfst en winter om de warme herfstkleuren nog meer te doen uitkomen.

Weerbestendige tuinverlichting

Een belangrijke voorwaarde voor buitenverlichting, is dat outdoorverlichting weerbestendig moeten zijn. Hiervoor moet u letten op de IP-waarde van de lamp. De IP-waarde staat voor een cijfer, waarmee de bescherming tegen vuil, stof en water wordt aangegeven. Het eerste cijfer staat voor bescherming tegen stof; het tweede cijfer staat voor bescherming tegen vocht.

De mate van bescherming tegen vuil wordt aan gegeven met een cijfer tussen de 0 en 6. Voor vocht geldt een waarde tussen de 0 en 8. Voor beide waardes geldt dat hoe hoger het cijfer, des te meer weerbestendig de lamp is. Nu heeft u voor buitengebruik helemaal niet de hoogste IP-waardes nodig. Dit geldt bijvoorbeeld als uw lamp voortdurend onder water staat in bijvoorbeeld een vijver. Dan kiest wel voor de beste bescherming en dus de hoogste IP-waarde.

Normaliter heeft uw tuinverlichting een relatief goede bescherming wanneer ze minimaal voorzien zijn van IP43. Uw lamp is dan beschermd tegen vuil van ongeveer 1 millimeter dik en en tegen vocht dat in een hoek van 60 graden naar beneden valt. Wanneer uw verlichting onder een afdak of overkapping hangt en nauwelijks met vocht in aanraking komt, mag u ook voor een lagere IP-waarde kiezen.

Onderstaande tabel geeft een overzicht van de verschillende IP-waarden:

De stijl van uw buitenverlichting

Door nauwkeurig voor een bepaalt design van uw tuinverlichting te kiezen, kunt u de stijl van uw buitenverlichting goed laten aansluiten op uw woning en tuin. Heeft u een klassieke of landelijke woning, dan zal een hypermoderne buitenlamp afbreuk doen aan de uitstraling van uw woning. Het beste is dan om ook te kiezen voor klassieke of landelijke tuinverlichting. Er zijn bijvoorbeeld hele mooie tuinlantaarns te koop, die zowel als gevellamp en hanglamp verkrijgbaar zijn. Zo gaat de stijl van uw buitenverlichting goed samen met de stijl van uw woning.

Voor een moderne woning kunt u kiezen voor minimalistische buitenverlichting die goed op het moderne karakter van uw woning aansluit.

Voorkom overlast van de eikenprocessierups

De eikenprocessierups is weer actief. De jonge rupsen zijn uit hun eitjes gekropen en inmiddels al weer enkele keren verveld. In de maanden juni-juli-augustus kan deze rups weer flink voor overlast zorgen. Jeuk, rode uitslag op armen en benen, last van loopneuzen en een kriebel in de keel en in sommige gevallen zelfs koorts. Deze symptomen worden veroorzaakt door de minuscule brandhaartjes van de rups. Processierups bestrijding is de enige methode om van deze vervelende jeuk rupsen verlost te worden. 

Wat is de eikenprocessierups

De eikenprocessierups is een kleine rups van een nachtvlinder. De reden dat deze rups zoveel bekendheid heeft, heeft te maken met zijn afweersysteem. Tijdens de derde ontwikkelfase, ontwikkelt de processierups namelijk zogenaamde brandhaartjes. Deze minuscule haartjes hebben kleine weerhaakjes en hechten zich daarmee direct vast. Bij de aanraking komt er een gif vrij wat de klachten veroorzaakt. De rupsen schieten deze haartjes af bij bedreiging, maar de haartjes komen bij het vervellen tijdens de verschillende ontwikkelfasen ook los en kunnen zo door de wind meegenomen worden. 

Hoe kunnen we klachten voorkomen

Uiteraard wil je de jeukklachten en de klachten aan luchtwegen voorkomen. Dat is mogelijk met enkele tips. Heb je de rupsen gesignaleerd in de buurt? Zorg dan dat je kleding draagt die je armen en benen volledig bedekken als je bij deze bomen in de buurt komt. Ook is het verstandig een zonnebril te dragen om je ogen te beschermen. Wanneer de haartjes in contact met je ogen komen kan dat namelijk erg pijnlijk en irriterend zijn. Staat jouw woning in de buurt van besmette eiken? Dan is het verstandig op een winderige dag je ramen en deuren gesloten te houden. De wind kan de brandhaartjes namelijk gemakkelijk meenemen en zo je woning in blazen. Maar het allerbeste om eventuele klachten te voorkomen, is toch wel bij de rups uit de buurt te blijven. Loop een blokje om of neem een andere fietsroute en vermijd zo de vervelende rups. 

Hoe wordt de processierups bestreden

Gelukkig kan de processierups ook bestreden worden, zelfs al in een vroeg stadium wanneer hij nog geen dreiging voor onze gezondheid vormt. Biologische bestrijding kan in de eerste weken na het uitkomen van de eitjes toegepast worden. Dit dient te gebeuren door een professioneel bedrijf en deze dient aan verschillende eisen te voldoen. Wanneer de nest spinsels aan de bomen zichtbaar zijn, is het beter de eikenprocessierupsen te laten wegzuigen. Met speciale stofzuigers worden de nesten inclusief de rupsen weggezogen en de inhoud van de tank met de rupsen zitten, wordt elders in het land vernietigd. Opgeruimd staat netjes.

Alles wat je moet weten over een zwembad in de tuin

Een ingebouwd zwembad in de tuin is voor veel mensen een grote droom. Een in de grond gebouwd zwembad zorgt voor een vakantiegevoel en brengt een ultiem gevoel van luxe met zich mee. Daarnaast biedt het veel voordelen. Overweeg jij om jouw tuin te verrijken met een ingebouwd zwembad en ben je op zoek naar meer informatie? Wij hebben alles wat je moet weten over een eigen zwembad in de tuin voor je op een rijtje gezet. 

Verschillende soorten zwembaden

Zwembaden voor in de tuin zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo kun je kiezen voor een voorgevormd zwembad van kunststof of metaal, maar is het ook mogelijk om een bouwkundig zwembad in de tuin te bouwen of te laten plaatsen. Voorgevormde zwembaden zijn goedkoper, maar hebben wel als nadeel dat je vastzit aan een vooraf bepaalde vorm en grootte. Een bouwkundig zwembad biedt daarentegen meer mogelijkheden op het gebied van vorm en grootte en worden altijd op maat gemaakt, zodat ze naadloos aansluiten op jouw tuin. Helaas zijn bouwkundige zwembaden wel fors duurder, waardoor ze minder populair zijn dan de voorgevormde variant. 

De voordelen van een zwembad in de tuin

Een zwembad in de tuin laten aanleggen kent veel voordelen. Zo hoef je met een ingebouwd zwembad in de tuin niet elke zomer een opbouw- of opblaaszwembad op te zetten, wat ontzettend veel tijd scheelt. Op de eerste mooie zomerdag van het jaar kun je direct genieten van een verfrissende duik. Daarnaast zorgt een eigen zwembad in de tuin ervoor dat je op mooie, zomerse dagen niet eerst in een warme auto hoeft te zitten, onderweg naar het plaatselijke zwembad of een in de buurt gelegen recreatieplas. Met een eigen zwembad in de tuin beschik je altijd over schoon zwemwater, waar je zo vaak als je zelf wilt een duik in kunt nemen.

Een zwembad laten aanleggen

Wil jij ook genieten van alle voordelen van een eigen zwembad in de tuin en wil je een zwembad aanleggen? Het aanleggen van een zwembad kan je zelf uitvoeren, mits je handig bent en veel geduld hebt. Heb jij twee linkerhanden, wil je zeker weten dat jouw zwembad op de juiste wijze wordt aangelegd en wil je liever zo snel mogelijk van jouw nieuwe zwembad genieten? Dan is het aan te raden om de aanleg van jouw nieuwe zwembad uit te besteden aan een professioneel bedrijf. Een professionele zwembadleverancier voert alle werkzaamheden graag voor je uit.

De mooiste bestrating voor je tuin

Ben je van plan deze zomer op je eigen terras heerlijk te genieten van een drankje? Wil jij je auto kunnen parkeren op de mooiste oprit van de straat? Of wil je over je nieuwe tuinpad naar je tuinhuisje kunnen lopen? Dan is een goede bestrating zeker van groot belang. Bestrating is er in veel verschillende soorten. Je kunt kiezen voor mooie keramische tuintegels, maar ook een klinkerpad kan prima in jouw tuin. In dit artikel lees je meer over verschillende soorten bestrating, zodat je straks de juiste keuze maakt.

Keramische tuintegels voor een moderne uitstraling

De sfeer die jouw tuin uitademt heeft alles te maken met de bestrating. Het is dan ook erg belangrijk dat je een goede keuze maakt in wat voor soort stenen of tegels je wilt gebruiken voor je tuin. Keramische tuintegels zorgen voor een strakke moderne afwerking. Deze tegels zijn vaak wat groter en dat maakt het leggen ervan het er niet eenvoudiger op. Ze zijn daarentegen wel erg sterk en hard en gaan lang mee. Ook behouden ze hun kleur en wanneer ze op de juiste wijze en op de goede ondergrond gelegd worden, zullen ze niet gaan verzakken. 

Een eyecatcher: sierbestrating

Wil je een echte blikvanger aan jouw tuin toevoegen? Dan is sierbestrating daarvoor zeker geschikt. Deze bestrating is verkrijgbaar in verschillende kleuren, stijlen en vormen. Ook kun je er mooie patronen mee leggen, wat de aandacht nog meer naar dat stuk van de tuin trekt. Creëer in je tuin een plek voor je loungeset of zet een paar mooie potplanten op dat stukje sierbestrating voor een gezellig effect. Sierbestrating kun je zelf aanleggen, maar als je zeker wilt zijn van een goed gelegde sierbestrating, dan is het wellicht verstandig een professioneel bestratingsbedrijf in te schakelen. Met deze bestrating kun je ook uitstekend een oprit aanleggen, de mooiste van de straat.

De mooiste borders met stapelblokken

Met stapelblokken kun je een mooie tuinborder maken. Op stijlvolle wijze wordt de tuin dan afgewerkt. Stapelblokken zijn grote rechthoekige blokken die op elkaar gestapeld worden. Dit worden ook wel muurelementen genoemd. De blokken bieden veel mogelijkheden. Je kunt ten eerste zelf bepalen hoe hoog de border moet worden. Daarnaast kun je met de stapelblokken ook leuke tuinbankjes maken of een soort sokkel voor een tuinbeeld. De aanleg van stapelblokken vergt wel wat energie, aangezien deze blokken vrij zwaar zijn. Het resultaat maakt dit werk wel zeker de moeite waard.

Vier manieren om foto’s een plaatsje te geven in jouw interieur

Wil jij jouw interieur persoonlijker maken met foto’s en ben je op zoek naar manieren om deze op stijlvolle of gedurfde wijze een plaatsje te geven in huis? Wij hebben vier manieren voor je op een rijtje gezet.

For the bold: Een muur met fotoprint

Ben jij niet bang om een statement te maken in jouw interieur? Dan is een muur met fotoprint misschien wel wat voor jou. Vandaag de dag is het mogelijk om jouw mooiste foto af te laten drukken op behang, waarmee vervolgens een volledige muur bedekt kan worden. Of je nou kiest voor een adembenemende natuurfoto of een prachtige foto van jouw kinderen, met een muur met fotoprint geef je jouw interieur een gewaagde uitstraling en maak je jouw woning in een handomdraai persoonlijk.

Old but gold: De klassieke fotolijst

Houd jij het liever ingetogen? Dan kan je jouw mooiste foto’s uiteraard ook gewoon inlijsten in een klassieke fotolijst. Fotolijsten zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, stijlen en formaten, waardoor er altijd een lijst beschikbaar is die helemaal bij jou past. Heb jij een foto in een afwijkend formaat en maak je liever geen gebruik van een passe-partout? Door jouw fotolijst te bestellen bij een ambachtelijke lijstenmakerij wordt deze op maat gemaakt aan de hand van de door jou doorgegeven afmetingen. Hierdoor weet je zeker dat jouw nieuwe fotolijst naadloos om de foto past en krijgt het geheel een prachtige uitstraling.

Let’s get digital: De digitale fotolijst

Vind je het moeilijk om maar één of enkele foto’s te kiezen en wil jij het liefst al jouw foto’s laten zien? Dan is een digitale fotolijst iets voor jou. Een digitale fotolijst zorgt ervoor dat al jouw mooiste foto’s in een diashow worden weergegeven. Hierdoor hoeft er geen foto te ontbreken, geef je jouw interieur een persoonlijke en bijzondere twist en blijven al jouw mooiste herinneringen levend.

A personal touch: Fotodecoratie en accessoires met fotoprint

Is een klassieke fotolijst te gewoon voor jou en vind je een muur met fotoprint iets te rigoureus? Dan kan je er ook voor kiezen om decoratiematerialen en woonaccessoires te voorzien van een fotoprint. Van de klassieke fotomok en een kussen met een foto tot een volledige deken voorzien van foto’s, vandaag de dag zijn de mogelijkheden eindeloos. Neem eens een kijkje in een fotoshop om te zien welke optie het beste bij jou past.

 

Alles wat je moet weten over kunststof bouwmaterialen

Kunststof bouwmaterialen worden steeds vaker gebruikt bij de bouw van allerlei soorten en stijlen woningen en gebouwen. Kunststof heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt, waardoor het een kwalitatief hoogwaardige, sterke en duurzame vervanger vormt voor allerlei andere soorten bouwmaterialen, die vaak worden vervaardigd van grondstoffen uit de natuur. Kunststof bouwmaterialen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en bieden talloze mogelijkheden. Wij vertellen je alles wat je moet weten over kunststof bouwmateriaal. 

Over kunststof bouwmaterialen

Kunststof bouwmaterialen zijn bouwmaterialen die gebruikt worden om een woning of gebouw uit op te bouwen, gemaakt van kunststof. Vandaag de dag hebben allerlei verschillende soorten bouwmaterialen ook een kunststof variant. Van kozijnen en deuren tot gevelbekleding, dakranden en boeien, nagenoeg alle bouwmaterialen zijn verkrijgbaar in kunststof. De meeste soorten kunststof bouwmaterialen worden vervaardigd uit gerecyclede hoogwaardige kunststoffen, waardoor de impact op het milieu minimaal blijft. Daarnaast hebben ze een lange levensduur en kunnen ze aan het einde van hun levensduur wederom gerecycled worden, waardoor het milieu niet onnodig belast wordt. Ben jij op zoek naar milieubewuste bouwmaterialen? Door te kiezen voor kunststof investeer je in duurzame bouwmaterialen met een prachtige uitstraling, waar je jarenlang plezier van hebt. 

De toepassingen

Kunststof bouwmaterialen kunnen overal worden toegepast. Zo zijn ze uitstekend te gebruiken bij de bouw van een nieuwe woning, maar kunnen ze ook gebruikt worden om een bestaande woning te verduurzamen. Daarnaast zijn allerlei verschillende soorten kunststof bouwmaterialen zeer geschikt om te gebruiken bij de bouw of het verduurzamen van schuren, loodsen en bedrijfspanden. Omdat kunststof bouwmaterialen verkrijgbaar zijn in allerlei soorten en maten, is er voor elke situatie wel een soort kunststof bouwmateriaal beschikbaar. Van kunststof kozijnen voor een bedrijfspand tot kunststof boeien voor een nieuwe woning, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Kunststofbouwmateriaal.nl: hét online adres voor al jouw kunststof bouwmateriaal

Wil jij jouw woning of bedrijfspand verduurzamen met kunststof bouwmaterialen en ben je op zoek naar een betrouwbaar adres waar je terecht kunt voor allerlei soorten en maten kunststof bouwmaterialen? Dan ben je bij kunststofbouwmateriaal.nl aan het juiste adres. Kunststofbouwmateriaal.nl is een expert op het gebied van kunststof en kan allerlei verschillende soorten bouwmaterialen leveren. Daarnaast kan je bij hen terecht voor een deskundig advies. De bouwexperts staan voor je klaar en denken graag met je mee, zodat je aan de slag kunt met kunststof bouwmaterialen die helemaal passen bij jouw situatie.

Alles wat je moet weten over schanskorven

Schanskorven zijn al jaren bezig met een opmars. Steeds vaker zie je dat er gekozen wordt voor schanskorven om een erfafscheiding op te trekken, een grote weg van een geluidswal te voorzien of een hoogteverschil op te vangen, bijvoorbeeld bij een talud, een brede sloot of een grote vijver. Schanskorven zijn robuust en sterk, hebben een lange levensduur en een stijlvolle uitstraling. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar met verschillende kleuren breukstenen, waardoor ze in allerlei omgevingen kunnen worden toegepast. Overweeg jij om jouw tuin of terrein te verrijken met schanskorven? Wij vertellen je alles wat je moet weten over deze robuuste korven.

Over schanskorven

Schanskorven, ook wel steenkorven genoemd, zijn grote ijzeren korven, gemaakt van gegalvaniseerde staalmatten. Deze korven worden vervolgens gevuld met breukmaterialen. Dit kunnen stenen zijn, maar glasbrokken behoren ook tot de mogelijkheden. Om veiligheid en een lange levensduur te kunnen waarborgen, worden schanskorven van hoge kwaliteit altijd vervaardigd uit staalmatten met een minimale draaddikte van 4 millimeter. Deze draaddikte zorgt ervoor dat jij je geen zorgen hoeft te maken over het uitbuiken of scheefzakken van de korven. Hierdoor blijft de vulling keurig op zijn plek en kan jij jarenlang genieten van prachtige schanskorven.

Toepassingen en mogelijkheden

Schanskorven kunnen op allerlei manieren worden ingezet. Zo kunnen ze uitstekend in de tuin worden ingezet als erfafscheiding, border, decoratieve muur of stijlvolle manier om een hoogteverschil op te vangen, maar kunnen ze ook gebruikt worden als geluidswal. Vind je een hele muur van schanskorven iets teveel van het goede, maar wil je toch genieten van de prachtige uitstraling van deze bijzondere tuintrend? Dan kan je er ook voor kiezen om jouw tuin of terrein te verwerken met schanskorven accessoires, zoals een schanskorven brievenbus of een tuinhaard van schanskorven. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus laat je fantasie de vrije loop.

Schanskorven bestellen bij schanskorven expert Gabion

Wil jij jouw tuin of terrein verrijken met schanskorven? Voor schanskorven van hoge kwaliteit met een lange levensduur kan je het beste naar een schanskorven specialist. Gelukkig hoef je daar vandaag de dag niet meer voor op pad, maar kan je gewoon online een bestelling plaatsen. via www.gabion-schanskorven.nl vind je allerlei informatie over schanskorven en kan je jouw schanskorven bovendien op maat laten maken, zodat ze helemaal aan jouw wensen voldoen en bovendien naadloos in de tuin passen. Voor vragen en advies kun je uiteraard altijd contact opnemen.

Dit zijn de tuintrends van 2020

Wil jij een nieuwe tuin laten aanleggen? Wij hebben de meest opvallende tuintrends van 2020 voor jou op een rijtje gezet. 

De authentieke tuin

De tuin als spiegel van je ziel, dat is wat er wordt bedoeld met een authentieke tuin. In de authentieke tuin sta jij zelf centraal. Jouw wensen, dromen, gedachten, lievelingskleuren, persoonlijkheid, esthetiek, alles wat jou jou maakt, vormt de basis voor deze tuin. Een authentieke tuin is dus eigenlijk een weerspiegeling van wie jij bent. Houd jij van stoer, robuust en urban en heb je een gezonde dosis lef? Dan is een stoere tuin met betonnen elementen en een urban thema iets voor jou. Geef je de voorkeur aan landelijk, dromerig en romantisch en ben je een rustig, zorgzaam type? Dan is een gezellige tuin met Franse en Italiaanse invloeden en een landelijk thema iets voor jou. De authentieke tuin zet wie jij bent als mens centraal en fungeert dus deels als een soort van verlengstuk voor jouw ziel.

De rustgevende tuin

De rustgevende tuin is een tuin met invloeden van de tuin van een spa, een kuuroord of een retreat. In een rustgevende tuin wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout, en rustige kleuren. De beplanting van een rustgevende tuin is eenvoudig. Siergrassen, lavendel en planten met een rustige, ingetogen bloei zijn het meest geschikt. Een rustgevende tuin kan van allerlei extra’s worden voorzien. Zo kan je ervoor kiezen om een sauna in de tuin te laten plaatsen of de tuin uit te rusten met een zwembad of jacuzzi. Daarnaast kan je het terras een luxere uitstraling geven door gebruik te maken van een houten vlonder en kiezen sommige mensen ervoor om hun rustgevende tuin uit te rusten met een vijver. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus doe voldoende inspiratie op en laat je fantasie de vrije loop.

De cultuurrijke tuin

De benaming zegt het eigenlijk al, in de cultuurrijke tuin staat cultuur centraal. Of je nou kiest voor een typisch hollandse tuin, een tuin met een mediterrane stijl, een tuin in arabische stijl of een combinatie van meerdere culturen, in de cultuurrijke tuin mag het allemaal. In de cultuurrijke tuin is men niet bang voor kleuren en kleurrijke prints en mogen allerlei verschillende kleuren, culturen en stijlen met elkaar gemengd worden.

Een nieuwe tuin laten aanleggen door een hoveniersbedrijf

Wil jij een nieuwe tuin aan laten leggen, wellicht in één van de hierboven genoemde stijlen? Het aanleggen van een nieuwe tuin is een flinke klus, waarbij enig verstand van zaken onmisbaar is. Heb jij twee linkerhanden en weet je weinig van tuinieren? Dan is het aan te raden om de aanleg van jouw nieuwe tuin uit te besteden aan een ervaren hoveniersbedrijf. Een hoveniersbedrijf kan jou helpen om alles uit de beschikbare ruimte en de door jou gekozen stijl te halen. Zo is het resultaat een tuin waar je jarenlang plezier van hebt.

Zo maak je jouw tuin veiliger en verhoog je de privacy

De tuin dient als een soort van verlengde van onze woonkamer en is een plaats waar we op zomerse dagen veel tijd doorbrengen. Daarom is het belangrijk dat het een plek is waar we graag zijn en waar we ongeremd, zonder angst kunnen genieten. Wil jij je veilig en vrij voelen in jouw eigen tuin en genieten van privacy? Er zijn verschillende manieren om de veiligheid en privacy in jouw tuin te verhogen. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Het belang van een goede erfafscheiding

Goede erfafscheiding voldoet aan de volgende eisen: het is robuust, sterk, ondoordringbaar, verhoogt de privacy, geeft de tuin een mooie uitstraling en gaat lang mee. Een sterke, robuuste erfafscheiding zorgt ervoor dat onbevoegden de erfafscheiding niet zomaar kunnen vernielen en dat ze jouw tuin niet zomaar kunnen betreden. Ondoordringbaar houdt in dat de erfafscheiding geen mogelijkheid biedt om in jouw tuin of op jouw terrein te kijken, waardoor jouw privacy verhoogd wordt. Met een erfafscheiding die aan deze eisen voldoet kan niemand jouw tuin zomaar betreden, geniet je van je privacy en wordt jouw gevoel van veiligheid verhoogd.

Een op maat gemaakte tuinpoort

Om jouw tuin of terrein te kunnen betreden is een goede tuinpoort onmisbaar. Een tuinpoort kan een sterke, robuuste schuttingdeur zijn, maar ook het hek voor de oprit. Omdat geen enkele tuiningang hetzelfde is, moeten de meeste tuinpoorten op maat worden gemaakt. Een tuinpoort op maat laten maken heeft veel voordelen. Zo kan een tuinpoort op maat worden vormgegeven zoals jij dat wil, past hij altijd precies in de opening en kan hij worden uitgerust met allerlei extra opties, zoals bijvoorbeeld automatisering of verlichting. Met een op maat gemaakte tuinpoort kan jij jouw tuin in stijl betreden en kan jij jouw tuin op betrouwbare wijze afsluiten voor onbevoegden.

Camerabewaking: ook elders goed zicht op je tuin

Wil jij ook als je niet thuis bent goed zicht hebben op jouw tuin? Dan is goede camerabewaking onmisbaar. Met camerabewaking kan je overal ter wereld jouw tuin in de gaten houden en beschik je bovendien over bewijs, mocht er toch een incident plaatsvinden. Camerabewaking is verkrijgbaar in allerlei prijsklassen en met allerlei extra opties. Het is mogelijk om alle camerabewaking zelf aan te leggen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit uit te besteden aan een professioneel bedrijf.

Deze bloemen blijven het langst mooi

Of jou nou een mooi boeket krijgt of je jezelf trakteert op een prachtige bos bloemen, je wilt er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Een goede plek vinden om de vaas met bloemen neer te zetten is belangrijk voor de levensduur. Ook moet je goed in de gate houden of er nog geniet water in de vaas staat. Om nog langer te kunnen genieten kun je bloemvoeding toevoegen aan het water. Sommige bloemen houden het nou eenmaal langer vol dan andere soorten. Bloemen Bezorgen Amsterdam zet 4 bloemen op een rijtje waar jij lang van kan genieten.

Aronskelk

De Aronskelk is misschien meer bekent als kamerplant, maar is absoluut een mooie toevoeging als snijbloem aan een boeket. Hij komt in het wit, waardoor hij geschikt is voor boeketten voor meerdere gelegenheden. Wil je een wat kleurrijkere bloem? Dan heb je geluk, want ook in het rood en in het paars is deze bloem te vinden.

Incalelie

Deze bijzondere bloemetjes zijn oorspronkelijk afkomstig uit de Andes. Ze staan symbool voor vriendschap. Ze komen in veel verschillende kleuren en ze hebben een bijzonder blad met kleurschakeringen. Bij de juiste verzorging heb je erg lang plezier van deze bloemen.

Anjer

Deze bloem kan je snel al zo’n 3 tot 4 weken laten staan. Het is geen dure bloem dus een ideale om in een boeket te hebben die je wilt versturen. De Anjer komt in heel veel verschillende kleuren, dus voor ieders wens is er een mooie passende bloem. Zorg er wel voor dat wanneer je deze bloem in een vaas hebt staan, hij regelmatig vers water krijgt.

Chrysanten

Er wordt nog wel eens gezegd dat Chrysanten ouderwets zijn, maar niets is minder waar. Deze mooie bloem komt in bijna alle denkbare kleuren, waardoor ze in elke woonkamer mooi staan. Over het algemeen kan deze bloem wel tot drie weken meegaan. Koop de Chrysant met een lange steel, want zo kun je er nog langer van genieten.